Παγωτό λεμόνι καρύδα

Παγωτό λεμόνι καρύδα
1 Ιουνίου 2012, 10:07
A+ A-
Γεύσεις καλοκαιρινές.



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Το καλοκαίρι κατέφθασε και όλοι γίνονται πιο ευδιάθετοι και αισιόδοξοι. Οι επιθυμίες για γεύσεις διάφανες, ζουμερές και πιο δροσερές είναι πολύ ισχυρές.

Γεμάτο τέτοιες γεύσεις το ελληνικό καλοκαίρι μάς προκαλεί, και μεις δεν χάνουμε χρόνο. Διψασμένοι από τόσο χειμώνα, θα το απολαύσουμε. Θέλουμε να το γευτούμε μέχρι την τελευταία του μπουκιά ή σταγόνα αν προτιμάτε.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 2 μεγάλα λεμόνια (χυμός και ξίσμα)

• 1 μοσχολέμονο (λάιμ, χυμός και ξίσμα)

• 2 κούπες κρέμα γάλακτος

• 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

• 2 κούπες γάλα καρύδας

• 1/2 κούπα καρύδα τριμμένη (Ινδοκάρυδο)

• 2 κούπες ζάχαρη

• 2 βανίλιες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα και προσθέτω το ξίσμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω την καρύδα και κατεβάζω. Χτυπώ το γιαούρτι και προσθέτω τους χυμούς λεμονιού και λάιμ. Χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνω σε αυτήν το γιαούρτι και το γάλα που πρέπει νά 'χει κρυώσει εντελώς. Τοποθετώ σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, τοποθετώ το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη και σε 5 ώρες το χτυπώ στο μίξερ και το ξαναπαγώνω. Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία για πιο αφράτο μείγμα.


Απολαύστε το!

Επιστροφή