Βουλευτές για μια μέρα!

Βουλευτές για μια μέρα!
16 Μαΐου 2012, 15:32
A+ A-
Αύριο ορκίζονται και μεθαύριο ...διαλύονται!
Βουλευτές express χαρακτηρίζονται οι 300 που θα ορκιστούν αύριο, αφού η παρούσα κοινοβουλευτική περίοδος είναι η πιο σύντομη της Μεταπολίτευσης σε χρονική διάρκεια. Αύριο θα ορκιστούν και την επομένη αναμένεται να αποχαιρετήσουν τη Βουλή!

Ανάμεσά τους και οι πρόσφατα εκλεγμένοι βουλευτές Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Με υπογραφή του δ' αντιπροέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, εκδόθηκε ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα τη σύγκλησή της αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί για την ορκομωσία των βουλευτών. Σύμφωνα με την ίδια ημερήσια διάταξη, την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου με αντικείμενο την εκλογή προέδρου της Βουλής.

Την ορκωμοσία θα τελέσει όπως πάντα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χρέη προεδρέυοντος θα αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι, εφόσον οδεύουμε σε νέες εκλογές, τα ενδεχόμενα αδικήματα που διαπράχτηκαν από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ παραγράφονται, όπως υποστηρίζουν συνταγματολόγοι. Κι αυτό, γιατί η Βουλή θα επαναλειτουργήσει αύριο και θα διαλυθεί την Παρασκευή.

Επιστροφή