Δεν έβλεπαν συγκυβέρνηση οι Χαλκιδέοι
14 Μαΐου 2012, 07:52
Στο ρεπορτάζ του egnomi.gr τόνισαν ότι στην Ελλάδα δεν ευδοκιμούν οι συνεργασίες. Διαβάστε δηλώσεις.
Η ύστατη προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έγινε την Κυριακή, προκειμένου να επιτευχθεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.




Οι Χαλκιδέοι πάντως είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία του εγχειρήματος πολύ νωρίτερα, αφού στο σχετικό ρεπορτάζ του egnomi.gr η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δεν ευδοκιμούν οι πολιτικές συνεργασίες.
Ο δημοτικός σύμβουλος Φάνης Σπανός επισήμανε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των μονοκομματικών κυβερνήσεων και τόνισε: " Στην Ελλάδα δεν έχει διαμορφωθεί η κουλτούρα της πολιτικής συνεργασίας. Όλα τα κόμματα έχουν μάθει να κυβερνούν μόνα τους και αδυνατούν να συνεργαστούν. Ακόμη και αν επιτευχθεί μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα κρατήσει πολύ, στην πρώτη σοβαρή διαφωνία θα διαλυθεί."
Την ίδια ακριβώς άποψη έχει και η Μαρία Βελισαράκου, η οποία δηλώνει: " Θα πάμε σίγουρα σε εκλογές, γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ των κομμάτων στην Ελλάδα."
Η Ρούλα Αμπελιώτου θα ήθελε να υπάρξει συγκυβέρνηση τριών ή περισσοτέρων κομμάτων, αλλά διατυπώνει τους φόβους της, λέγοντας: "Είναι δύσκολο να μπουν οι κομματικές διαφορές στην άκρη. Ακόμη και αν αποφασίσουν να φτιάξουν κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα είναι για πολύ."
Επειδή όμως σε κάθε κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις, έτσι και στο ρεπορτάζ υπήρχε η ...εξαίρεση του Ταξιάρχη Κοκκονού, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που πίστευε ότι το πείραμα της συγκυβέρνησης θα πετύχαινε και σχολίασε: " Οι πολιτικοί αρχηγοί ξέρουν ότι αν δεν συνεργαστούν η χώρα θα καταστραφεί. Πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω και να συγκυβερνήσουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν."