Έστειλαν 55 αλλοδαπούς πίσω στην πατρίδα τους

Έστειλαν 55 αλλοδαπούς πίσω στην πατρίδα τους
15 Απριλίου 2012, 11:31
A+ A-
Ελπίζουμε ο ...ζήλος της Αστυνομίας να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές και να μην ...ξεθυμάνει.

Η επιστροφή άλλων 55 αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, επέστρεψαν είκοσι (20) πολίτες Αφγανιστάν, δύο (2) πολίτες Τουρκίας, τρεις (3) πολίτες Γεωργίας, ένας (1) πολίτης Ιράκ, είκοσι ένας (21) πολίτες Μπαγκλαντές, ένας (1) πολίτης Νιγηρίας, δύο (2) πολίτες Κίνας, ένας (1) πολίτης Ρουμανίας, δύο (2) πολίτες Ολλανδίας, ένας (1) πολίτης Βουλγαρίας και ένας (1) πολίτης Αμερικής, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2012 στις επιχειρήσεις επιστροφών από τις Υπηρεσίες Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, επέστρεψαν συνολικά 1992 αλλοδαποί υπήκοοι στις χώρες καταγωγής τους.

Οι επιστροφές στις χώρες καταγωγής των αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν, είτε με εμπορικές πτήσεις και ειδικές πτήσεις charterαπό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είτε οδικώς με λεωφορεία προς τις χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Επειδή το ζήτημα των λαθρομεταναστών έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την ελληνική κοινωνία ελπίζουμε ο ... ζήλος της Ελληνικής Αστυνομίας να μην ξεθυμάνει μόλις γίνουν οι εκλογές, αλλά να συνεχιστεί και μετά.

Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών είναι σοβαρό και η ενδεδειγμένη λύση είναι να επιστρέφουν στις πατρίδες τους, όσοι είναι παράνομα στη Ελλάδα. Λύση δεν είναι ούτε να ζουν κυνηγημένοι σε ...κοινόβια διαμερίσματα, ούτε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.  

Επιστροφή