Χαμογελάει ευτυχισμένος στην κορυφή της Σκοτεινής

Χαμογελάει ευτυχισμένος στην κορυφή της Σκοτεινής
10 Απριλίου 2012, 19:48
A+ A-
Ο μικρός Θανάσης (φωτό) συμμετείχε στην εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Παρόλο που ονομάζεται «Σκοτεινή» ήταν ηλιόλουστη η κορυφή που ανέβηκαν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας την Κυριακή 1 Απριλίου . Με συντονιστές τους Ιωάννη Τζέμη και Παν. Κούκη 26 ορειβάτες ξεκίνησαν από την Αμπουδιώτισα στην άνω Σέττα.

Σε μία ώρα έφθασαν στο οροπέδιο όπου τα νερά της λεκάνης με μικρά ρυάκια μαζεύονται και χάνονται σε μια καταβόθρα που υπάρχει στο σπήλαιο στην άκρη της λεκάνης. Από εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά η ανάβαση.

Μετά από μία ώρα κοπιαστικής προσπάθειας οι ορειβάτες πάτησαν στην κορυφή  της Σκοτεινής, από όπου απόλαυσαν την θέα στις χιονισμένες κορυφές της Δίρφυς ,  Ξηροβουνίου ,Πάρνηθας , Ελικώνα ,Παρνασού.

Μασκώτ της εξόρμησης ο νεαρός Θανάσης Τριανταφύλλου που, παρά την κούραση από την επίπονη προσπάθεια, χαμογελάει ευτυχισμένος για το κατόρθωμα του στην κορυφή (φωτό).

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ανάβαση στη Οίτη την Κυριακή 22 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Αγγελή Γοβιού 22 (Τρίτη και Πέμπτη, 6-9 το απόγευμα,  τηλ. 2221025230)

Επιστροφή