Να γίνει με απευθείας ανάθεση η κουνουποκτονία
Μετά τον ...χαμό που έγινε στην Περιφέρεια, σχετικά με την κουνουποκτονία, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Χειμάρας κατέθεσε πρόταση για απευθείας ανάθεση της πρώτης φάσης του έργου και παράλληλη διενέργεια διαγωνισμού για την δεύτερη φάση.
Η ολοκληρωμένη πρότασή του είναι η εξής:
«Μετά τα όσα συνέβησαν, σχετικά με την κουνοποκτονία και τα οποία δεν επιθυμώ να επαναλάβω, θεωρώ ότι :
Μπορεί σήμερα – άμεσα η Περιφέρεια να προβεί σε απευθείας ανάθεση της κουνοποκτονίας, μέχρι του προβλεπόμενου από τη Νομοθεσία ποσού , σε εξειδικευμένη εταιρία, προκειμένου να μην καθυστερήσει ο ψεκασμός στους Νομούς της Περιφέρειας, για το πρώτο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου , με έμφαση στο Κάμπο της Λαμίας και στον άξονα Κωπαΐδα – Θήβα – Σχηματάρι – Οινόφυτα – Χαλκίδα _ Αλιβέρι – Ψαχνά .
Ταυτόχρονα να εξελίσσεται ο διαγωνισμός που θα αφορά και ελικόπτερο , για την καταπολέμηση των κουνουπιών από 1η Ιουνίου και μετά.
Ας συνεννοηθούν οι αρμόδιοι με τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας ( Νομική Υπηρεσία – Δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης – Δ/νση Υγείας και Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών). Φυσικά απαιτείται άμεσα η σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα επιβλέπει και θα προωθήσει την υλοποίηση της κουνοποκτονίας .»