Βάφτισαν υψηλή τη γέφυρα του Ευρίπου δεκάδες ειδησεογραφικά site
Πρώτο το egnomi.gr μετέδωσε χθες την τραγική πτώση του 58χρονου από τη γέφυρα του Ευρίπου, η οποία κατέληξε στο θάνατό του, και με αυτά που είδαμε στο διαδίκτυο κυριολεκτικά φρίξαμε.
Η είδηση, όπως ήταν φυσικό, αναμεταδόθηκε με ταχείς ρυθμούς στα ειδησεογραφικά site ανά την Ελλάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων, όμως, έκαναν ένα τραγικό λάθος.
Εκτός των πολλών ανακριβειών που έγιναν στη ...διαδρομή της είδησης (γιατί αρκετοί προσθέτουν λεπτομέρειες που τους έρχονται από...το κεφάλι), συνέβη και το απίστευτο: Εβαλαν φωτογραφία την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας αντί αυτής του Ευρίπου όπου και συνέβη το μοιραίο συμβάν!
Και καλά εμείς δεν περιμέναμε, βέβαια, να κάνουν αναφορά στην πηγή, ως όφειλαν όσοι αντέγραψαν επί λέξη την ανάρτησή μας, αλλά η γκάφα να βάλουν πολλοί άλλοι λάθος φωτό αποδεικνύει με πόση επιπολαιότητα λειτουργεί η δημοσιογραφία στο διαδίκτυο, απλά για να υπάρχει πληθώρα ειδήσεων, που καταλήγουν να είναι λάθος ειδήσεις!
Οι Ευβοείς, βέβαια, γνωρίζουν ότι το περιστατικό συνέβη στη γέφυρα του Ευρίπου, αλλά άνθρωποι εκτός Εύβοιας που έτυχε να δουν αυτές τις αναρτήσεις πήραν εντελώς λάθος πληροφόρηση.
Ενας εξ αυτών, μάς βρήκε, μας τηλεφώνησε και μας ρώτησε έκπληκτος πώς έφτασε το σώμα του άτυχου άνδρα από την υψηλή γέφυρα στην παραλία Χαλκίδας. Οταν του είπαμε ότι δεν έγινε έτσι, έμεινε έκπληκτος, γιατί είχε δει την είδηση σε δύο blog και δύο site ενημερωτικά με τη φωτό της υψηλής. Και τι να πεις...;