Μετά τις εκλογές η απόφαση για τα Ειρηνοδικεία στην Εύβοια

Μετά τις εκλογές η απόφαση για τα Ειρηνοδικεία στην Εύβοια
22 Μαρτίου 2012, 15:00
A+ A-
Το ανακοίνωσε ο Συμεών Κεδίκογλου, με δελτίο τύπου.

Από τη στιγμή που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να αναβάλλει όλες τις αποφάσεις, που περιέχουν πολιτικό κόστος, για ευνόητους λόγους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στο βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου,  ότι η σχετική απόφαση για τον αριθμό των Ειρηνοδικείων στην Εύβοια θα προέλθει από επόμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Κεδίκογλου έσπευσε να δημοσιοποιήσει την σχετική δήλωση, με την προσθήκη: "Το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο ορίζονται οι νέοι Ειρηνοδίκες ανά την επικράτεια, δεν έχει να κάνει με την διατήρηση ή κατάργηση Ειρηνοδικείων αλλά με τα υπάρχοντα κενά ανάλογα με τις ανάγκες του οργανογράμματος."

Ωστόσο αποτελεί δέσμευση από το μνημόνιο η κατάργηση Ειρηνοδικείων σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια μείωσης του κόστους λειτουργίας τους, οπότε μόνο ως προεκλογικό τρυκ μπορεί να εκληφθεί η απόφαση του υπουργού να μεταθέσει το ζήτημα για μετά τις εκλογές.

Επιστροφή