Κεφτέδες φάβας

Κεφτέδες φάβας
16 Μαρτίου 2012, 10:10
A+ A-
Κεφτές και θα ...φταις.



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Λόγω της οικονομικής κρίσης, ξεχάστε τις ψαρούκλες και τους αστακούς για φέτος. Κάποτε τα φάγαμε …χώρια …μαζί… δεν ξέρω. Tώρα έμεινε ο κεφτές …και δε φταις που λέει κι ένας φίλος.
Ιδού λοιπόν ο καταπληκτικός κεφτές! Όχι απαραίτητα κιμαδένιος, σήμα κατατεθέν ενός φαγητού λιτού και χορταστικού, σοφό γέννημα της ανάγκης σε καιρούς χαλεπούς. Μεζές που όταν είναι μερακλίδικος και καλοφτιαγμένος ξεγελά και τους μεγαλύτερους κρεατοφάγους, και τότε σίγουρα θα φταις, γιατί πολύ απλά κανείς δε σταματά στον έναν.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1/2 κιλό φάβα βρασμένη

• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

• 4-5 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 2 αβγά χτυπημένα

• 5 κουταλιές γαλέτα

• 5 κουταλιές αμύγδαλο σε σκόνη

• αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και πλάθω το μείγμα σε κεφτέδες. Τους αλευρώνω και τηγανίζω σε καυτό λάδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρω αμέσως.


Απολαύστε τους!

Επιστροφή