Το καλύτερο δώρο για τη γιορτή των ερωτευμένων!

Το καλύτερο δώρο για τη γιορτή των ερωτευμένων!
11 Φεβρουαρίου 2012, 10:06
A+ A-
Οργανώστε την τέλεια αποπλάνηση...



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και ίσως προβληματίζεστε σχετικά με το πώς να μαγέψετε και φέτος το καλό σας ή τη καλή σας.

Αν αναρωτιέστε επίσης, τι μπορεί να ξέρει ένας μάγειρας γι αυτά, (μιας και μ’ αυτή την ιδιότητα σας γράφω απ’ αυτήν εδώ τη στήλη), θα σας πω, πως η τέχνη της μαγειρικής έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν της αποπλάνησης! Για να τις εξασκείτε και τις δυο με επιτυχία χρειάζονται χέρια, καρδιά και μυαλό.

Αν ακόμα σκέφτεστε τι δώρο να κάνετε στον/στην καλή σας, χαρίστε του τον…εαυτό σας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο!

Επειδή βέβαια του τον χαρίζετε συχνά, φροντίστε λίγο παραπάνω το περιτύλιγμα του… δώρου, μιας και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ιδιαίτερη.

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Δε χρειάζεται πολύς κόπος, σχεδιάστε το από πριν. Προμηθευτείτε αρκετά κεριά και σκορπίστε λίγα ροδοπέταλα πάνω σε ένα λευκό τραπεζομάντηλο που θα στρώσετε σε ένα μικρό τραπεζάκι.

Αν έχετε αποφασίσει να μαγειρέψετε επιλέξτε μια ελαφριά και όχι χρονοβόρα συνταγή (ο σολομός με κάρυ είναι μια καλή λύση). Αν πάλι τα οικονομικά σας αντέχουν κλείστε έγκαιρα σε κάποιο εστιατόριο της πόλης μας, επιλέγοντας προσεχτικά και προκαταβολικά το μενού. Οι σπιτόγατοι που δεν προλαβαίνουν ή αδυνατούν να μαγειρέψουν μπορούν κάλλιστα να ετοιμάσουν ένα δίσκο με τυριά και ξηρούς καρπούς. Είναι τέλειο για μια τέτοια βραδιά! Αφήστε που αυτό το θέμα τρώγεται και με τα χέρια σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού επιλέξετε να καθίσετε.

Συνοδέψτε το φαγητό με το ποτό της αρεσκείας σας, αλλά με μέτρο, πρέπει να παραμείνετε σε φόρμα.

Το επιδόρπιο είναι απαραίτητο και συμβάλει στην αποπλάνηση.

Ο μύθος λέει, πως η Αφροδίτη βγαίνοντας από τη θάλασσα έκανε γόνιμη τη γη δίνοντάς νόστιμους καρπούς αλλά ο μικρός της γιος ο Έρωτας τρελαίνεται για τα γλυκά. Καλοπιάστε τον, να σημαδέψει σωστά!

Ξέρω ότι για τη περίπτωση οι περισσότεροι προτιμάτε τη σοκολάτα. Ένα σουφλέ σοκολάτας ή ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό σε ποτήρι είναι λύσεις πανεύκολες και πεντανόστιμες. Αν λοιπόν είστε λάτρεις της σοκολάτας δοκιμάστε αυτές.

Για τους υπόλοιπους, φέτος σας έχω κάτι διαφορετικό: 


ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ ΜΕ ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
:


• 1 πράσινο μήλο σε πολύ λεπτές φέτες

• 1 μεγάλο αχλάδι σε πολύ λεπτές φέτες


Για τη σος:

• 1 κούπα ζάχαρη

• 1/4 κούπας νερό

• 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

• 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

• 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετώ σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και φέρνω σιγανά σε βρασμό χωρίς να ανακατέψω. Αφού έρθει σε βρασμό κουνάω λίγο την κατσαρόλα και αφήνω το μείγμα στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσέχω, γιατί όταν αρχίζει να ξανθαίνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει γρήγορα και όσο το μείγμα σκουραίνει πικρίζει στο τέλος. Αν πάλι παραμείνει πολύ ξανθό δεν έχω τη χαρακτηριστική γεύση της καραμέλας.

Αφαιρώ από τη φωτιά την κατσαρόλα και αμέσως, αλλά πολύ-πολύ προσεχτικά, ρίχνω την κρέμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα με μακρύ χερούλι. Προσθέτω αμέσως το βούτυρο και το λεμόνι και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε αυτό το στάδιο μπορώ να αποθηκεύσω στο ψυγείο της σος μόλις κρυώσει για δύο μέρες. Το μοιραίο βράδυ απλώς θα τη ζεστάνω καλά και θα τη σερβίρω σε μπολάκι. Βουτώ τις φετούλες του φρούτου μέσα και τις απολαμβάνω μαζί με τον/την αγαπημένο/η μου.
Αν δεν αρκείστε στο φρούτο, απολαύστε τη σάλτσα και με ανάμεικτο παγωτό βανίλιας σοκολάτας.

Και επειδή το παιχνίδι της αποπλάνησης δεν τελειώνει εδώ, φροντίστε να έχετε κάνει το κουμάντο σας και για ένα πρωινό έξω από τα συνηθισμένα, μιας και οι μεγάλοι έρωτες έχουν και μεγάλη -άπειρη σας εύχομαι- διάρκεια.


Χρόνια μας πολλά

Επιστροφή