Σοκολατάκια
3 Φεβρουαρίου 2012, 09:50

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Από τους Αζτέκους στον Κολόμβο, μετά τον Κορτέζ και κατόπιν στο Μεξικό, για να γίνει τέλος νικώντας τις προκαταλήψεις το απόλυτο ρόφημα της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 17ου αιώνα. Ο λόγος για τη σοκολάτα, αυτή τη σκοτεινή και μαγική ιέρεια του έρωτα.
Μιας και μπήκαμε, λοιπόν, στον πιο ερωτικό αλλά και τσουχτερό μήνα του χρόνου, ας υποκλιθούμε στη χάρη της. Λένε πως είναι το γιατρικό τόσο του έρωτα όσο και του κρύου, άρα σίγουρα έχουμε τουλάχιστον ένα λόγο για να τη χρειαζόμαστε.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
• 50 γραμ. φρέσκο βούτυρο
• 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
• Λίγους κόκκους από ένα λοβό βανίλιας
• 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Τραβώ από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Στο μεταξύ, λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της επικάλυψης.
Παίρνω κουταλάκια από το μείγμα και τα πλάθω σε μικρά μπαλάκια που τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί. Τα βουτώ ένα-ένα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετώ στο ψυγείο για 15 λεπτά ίσα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα εξωτερικά. Τα διατηρώ σε δροσερό μέρος, 10 ημέρες, καλά κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί.
Απολαύστε τα!
Για τον έρωτα και το κρύο...

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Από τους Αζτέκους στον Κολόμβο, μετά τον Κορτέζ και κατόπιν στο Μεξικό, για να γίνει τέλος νικώντας τις προκαταλήψεις το απόλυτο ρόφημα της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 17ου αιώνα. Ο λόγος για τη σοκολάτα, αυτή τη σκοτεινή και μαγική ιέρεια του έρωτα.
Μιας και μπήκαμε, λοιπόν, στον πιο ερωτικό αλλά και τσουχτερό μήνα του χρόνου, ας υποκλιθούμε στη χάρη της. Λένε πως είναι το γιατρικό τόσο του έρωτα όσο και του κρύου, άρα σίγουρα έχουμε τουλάχιστον ένα λόγο για να τη χρειαζόμαστε.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
• 50 γραμ. φρέσκο βούτυρο
• 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
• Λίγους κόκκους από ένα λοβό βανίλιας
• 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Τραβώ από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Στο μεταξύ, λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της επικάλυψης.
Παίρνω κουταλάκια από το μείγμα και τα πλάθω σε μικρά μπαλάκια που τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί. Τα βουτώ ένα-ένα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετώ στο ψυγείο για 15 λεπτά ίσα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα εξωτερικά. Τα διατηρώ σε δροσερό μέρος, 10 ημέρες, καλά κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί.
Απολαύστε τα!