Η Χαλκίδα έμαθε να εμπλουτίζει τη Wikipedia

19 Ιανουαρίου 2012, 13:23
A+ A-
Σε ειδικό σεμινάριο, που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου διεξήχθη το σεμινάριο-εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά, που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Χαλκίδας.

Το εργαστήριο παρακολούθησαν 33 συμμετέχοντες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Wikipedia (Βικιπαίδεια), τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Βιβλιοθήκη Χαλκίδας σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) , την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας.

Πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης στη Χαλκίδα, με εισηγητές τους κ.κ. Εγγλέζο, Ρούσσο και Κεφαλά. Η κοινότητα της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia επιδιώκει η Βικιπαίδεια να γίνει μια από τις καλύτερες διεθνώς, αυξάνοντας ποσοτικά και ποιοτικά τα λήμματά της, με τη συστηματική προσθήκη νέου περιεχομένου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ελληνική έκδοση έχει περίπου 68.000 λήμματα, η πορτογαλική 101.000 λήμματα ενώ η αγγλική έκδοση έχει ξεπεράσει τα 3.000.000! Στη φωτογραφία στιγμιοτυποαπό το σεμινάριο. 

Επιστροφή