Η Στέλλα και η Άννα προτιμούν τα μελομακάρονα

Η Στέλλα και η Άννα προτιμούν τα μελομακάρονα
23 Δεκεμβρίου 2011, 07:29
A+ A-
Χαλκιδέοι και Χαλκιδέες απαντούν στο ...μέγα ερώτημα των Χριστουγέννων: Μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες;

Το θυμάστε το περίφημο ερώτημα, που έγινε τίτλος τραγουδιού και σλόγκαν σε κάθε διλημματική ερώτηση; Κιθαρίστας ή ντράμερ; Εμείς βρήκαμε το δίλημμα των φετινών γιορτών και το θέσαμε στους Χαλκιδέους, κάνοντας ρεπορτάζ.

Τι προτιμάτε από τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες; Η σωστή απάντηση είναι βεβαίως και τα τρία σε ικανοποιητικές ποσότητες, αλλά αυτή την αποκλείσαμε από την λίστα των πιθανών απαντήσεων.

Στους ερωτώμενους θέσαμε απαραίτητο όρο να διαλέξουν ένα μόνο από τρία παραδοσιακά γλυκά και στος τέλος αποδείχτηκε ότι οι Χαλκιδέοι και οι Χαλκιδέες... τρελαίνονται για μελομακάρονα!

Μόλις ένας έδωσε προβάδισμα στους κουραμπιέδες, ενώ για τις δίπλες δεν ... ενδιαφέρθηκε κανένας. Η αλήθεια είναι ότι οι δίπλες είναι λιγότερο διαφημισμένες από τ΄άλλα δύο γλυκίσματα.

Δύο ωραιότατες νέες, η Στέλλα Κακαρά και η Άνια Γκαβρίλοβιτς ...ψήφισαν μελομακάρονα και αποδείχτηκαν πολύ ψαγμένες, αφού μας είπαν: " Επιλέγουμε μελομακάρονα γιατί είναι πιο "ελαφριά" από τ΄άλλα γλυκά και λιγότερο παχυντικά, αφού έχουν μόνο 110 θερμίδες ο ένας." Τέτοια λεπτομέρεια κορίτσια ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε ότι θα την γνωρίζατε.

Ο ζωγράφος Γιώργος Καχριμανίδης φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στην βιτρίνα κεντρικού ζαχαροπλαστείου και δήλωσε: " Είμαι λάτρης του μελιού και διαλέγω φυσικά τα μελομακάρονα. Μάλιστα προσωπικά δεν τρώω γλυκά γενικώς, αλλά κάνω μία εξαίρεση για τα μελομακάρονα."

Η Νέλυ Ντούρα ( στη φωτό με το γιο της Μάκη) όχι μόνο λατρεύει τα μελομακάρονα, αλλά όπως λέει: "Μου αρέσει να τα φτιάχνω μόνη μου. Ποτέ δεν αγοράζω μελομακάρονα, πάντα διαθέτω σπιτικά για μένα, την οικογένειά μου και τους φίλους μας."

Ο Δημήτρης Καθαροσπόρης, αδελφός του αντιδήμαρχου Βασίλη Καθαροσπόρη, προτιμά τους κουραμπιέδες, γιατί οπως επισημαίνει: " Η λευκή ζάχαρη άχνη μου θυμίζει τα Χριστούγεννα και το αμύγδαλο στο εσωτερικό προσφέρει γευστική απόλαυση."

Επιστροφή