Ο Κλέαρχος Περγαντάς σε διάσκεψη για τα ευρωπαϊκά προγράμματα
Στην 3η Διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ΕΠΑΑ και ΕΠΑΛ, που έγινε στην Αθήνα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, συμμετείχε, ως μέλος της, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς (φωτό από την διάσκεψη).
Στη Διάσκεψη των Προέδρων συμμετείχαν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Θανάσης Μωραΐτης, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, οι Περιφερειάρχες, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, καθώς και κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι.
Αντικείμενο της διάσκεψης, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ήταν η ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι ενέργειες επιτάχυνσης, η αναθεώρηση του προγράμματος, και τα έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ. Επιπλέον συζητήθηκε η πολιτική συνοχής την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, και οι προτάσεις των νέων δημοσιονομικών προοπτικών και των κανονισμών.
Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι :
"Το πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, που υλοποιείται από την αιρετή Περιφέρεια, ύψους 254 εκ €, είναι σε πλήρη εξέλιξη, αφού έχουν αναληφθεί νομικές δεσμεύσεις (συμβάσεις έργων και δράσεων) ύψους 220 εκ € (ποσοστό 87 %) και έχουν δηλωθεί δαπάνες