Γεμίσαμε καφετέριες και μας αρέσει

Γεμίσαμε καφετέριες και μας αρέσει
3 Δεκεμβρίου 2011, 08:50
A+ A-
Κάθε γωνία και "καφέ" υπάρχει στη πόλη και οι Χαλκιδέοι το επικροτούν. Διαβάστε γιατί. 

Πολλά μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία χρόνια στη Χαλκίδα, αλλά υπάρχουν και δύο είδη καταστημάτων που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. Πρόκειται για τα μικρά cafe και τα fast food, με διάφορες παραλλαγές (τυροπιτάδικα, σαντουιτσάδικα, κρεπερί).

Αν κάνετε μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας, θα διαπιστώσετε ότι σε κάθε γωνία υπάρχει και ένα μοντέρνο καφενείο. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις συνωστίζονται 2 και 3 καφέ σε λίγα μέτρα.

Τι, δεν μας πιστεύετε; Κάντε μία βόλτα στην Αβάντων, από το παλιό Δημαρχείο (Αβάντων 50) μέχρι το σινεμά Μάγια και μετρήστε πόσα καφέ έχει στη διαδρομή. Προσθέστε και αυτά των παράδρομων (μόνο στην Κριεζή έχει δύο) και θα δείτε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο.

Τι λένε όμως οι Χαλκιδέοι για αυτό το φαινόμενο. Το θεωρούν υπερβολικό ή τους αρέσει, που μπορούν να βρουν καφέ και φαγητό παντού, χωρίς να χρειαστεί να περπατήσουν καν λίγα μέτρα.

Διαβάστε τις απαντήσεις, που έδωσαν, στο ρεπορτάζ που κάναμε. 

Η Μαρία Παΐσιου, αφού πήρε πρώτα μία σούπερ πόζα για την φωτογράφιση, μας είπε: " Μου αρέσει ιδιαίτερα που αυξάνονται τα καφέ και τα φάστφουντ, γιατί οι νέοι έχουν περισσότερες επιλογές, ενώ επιπλέον λειτουργείο ο ανταγωνισμός και γίνονται καλύτερες τιμές." 

Ναι στα καφέ, όχι στα φάστφουντ, λένε η Δήμητρα Τυμπαλέξη και η Ζωή Φιλάου και εξηγούν γιατί, λέγοντας: " Τα φαγητά, που σερβίρουν τα φαστφουντάδικα είναι ανθυγιεινά, γι΄ αυτό δεν συμφωνούμε να ανοίγουν κι άλλα. Αντίθετα τα καφέ προσφέρουν επιλογές κια σπάνε την μονοτονία."

Η Ειρήνη Κάτρη συμφωνεί να ανοίγουν τέτοιου είδους καταστήματα, βλέποντας το ζήτημα από άλλη διάσταση, καθώς σχολιάζει: " Αυτά τα μαγαζιά δημιουργούν θέσεις εργασίας για νέους, κάτι πολύ θετικό στην εποχή που ζούμε και την ανεργία, που υπάρχει."

Θετικό βρίσκει το άνοιγμα καφέ και φαστφουντάδικων και η Φανή Πράγια, ηοποία σημειώνει: " Αποκτά ζωή η πόλη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ο ανταγωνισμός φέρνει προσφορές και ποιότητα υπηρεσιών, άρα μόνο καλά νέα φέρνουν αυτού του είδους τα καταστήματα."

 

Επιστροφή