Ανέβηκαν στο Μεγάλο Βουνό της Αυλίδας

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου μέλη και φίλοι του πολιτιστικού Σωματείου «Κοινόν Ευβοέων» ανέβηκαν στο Μεγάλο Βουνό όπου βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης της Αυλίδας.
Η ανάβαση ξεκίνησε από την μεριά της εξόρυξης του τσιμέντου. Πρόκειται για μία περιοχή που προκαλεί πόνο και λύπη για την καταστροφή, που έχει προκληθεί στο περιβάλλον.
Η συνέχεια όμως αποζημίωσε τους ορειβάτες, γιατί η πορεία ανάμεσα στους σκίνους, το θυμάρι και το φασκόμηλο ανέδυε ευχάριστες μυρωδιές, ενώ ο καιρός εξελίχθηκε ηλιόλουστος και η θέα ήταν φανταστική.
Φθάνοντας στην κορυφή ο εννιάχρονος Θανάσης Τριαντάφυλλου διάβασε στην ομάδα για την αρχαία Αυλίδα την ακρόπολή της και την καταστροφή του περιβάλλοντος γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο.
Στη φωτογραφία πάνω η ομάδα των ορειβατών στην κορυφή του Μεγάλου Βουνού. Στη φωτογραφία κάτω, με τα χαρτιά στα χέρια, ο μικρός Θανάσης, που ανέλαβε την ενημέρωση των μεγάλων εν δράσει.



















