Η Νέα Δημοκρατία θα αναθερμάνει τις ελληνορωσικές σχέσεις
Ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Itar-Tass με αφορμή την επίσκεψή του στη Μόσχα (26-28 Νοεμβρίου) τόνισε ότι:
«Η Νέα Δημοκρατία θα αναθερμάνει τις ελληνορωσικές σχέσεις και θα προωθήσει την ανάπτυξη οικονομικών και επενδυτικών συνεργασιών, που βρίσκονται σε αναστολή από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τα σημαντικά οφέλη που θα προέκυπταν για τη χώρα μας.
Η ενέργεια και ο τουρισμός είναι τομείς όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο, αλλά και σε ιδιωτικό με τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.»
Ο κ. Κεδίκογλου επισκέφτηκε τη Μόσχα ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της "Ενωμένης Ρωσίας" Boris Gryzlov, για να παραστεί στη δεύτερη σύνοδο του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από παλιότερη επίσκεψη του κ. Κεδίκογλου στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.