Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα
2 Δεκεμβρίου 2011, 10:01
A+ A-
Η αγαπημένη του Δεκέμβρη.



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Ο τελευταίος μήνας του χρόνου και ο πρώτος του χειμώνα μπήκε θριαμβευτικά. Χιονιάς, Χριστουγεννάς, Ασπρομηνάς, Αϊ-Νικολιάτης, μερικά μόνο από τα ονόματά του. Μήνας λατρεμένος των παιδιών, γεμάτος γιορτές, λάμψη και χαρά. Θα φτιάξουμε τα καλύτερα φαγητά και γλυκά για τους αγαπημένους μας. Μια καρυδόπιτα για τον Νίκο και την Βαρβάρα, είναι ό,τι πρέπει για αρχή. Θα την πετύχετε γιατί είναι εύκολη και θα την φτιάξετε πολλές φορές, γιατί είναι η αγαπημένη του Δεκέμβρη!


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 6 αβγά

• 6 κουταλιές ζάχαρη

• 6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

• 6 κουταλιές καρύδι ψιλοτριμμένο

• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

• 2 κουταλιές κονιάκ

• 1 κουταλιά κανέλλα και γαρίφαλο


Για το σιρόπι:

• 2 κούπες νερό

• 2 και 1/3 κούπες ζάχαρη

• 1 μικρό κομματάκι κανέλλας

• 2 γαρίφαλα

• 1 χονδρή ροδέλα πορτοκαλιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπώ τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπώ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ενσωματώνω απαλά στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το σιμιγδάλι και τη μαρέγκα, προσθέτω το κονιάκ, και τα καρύδια με τα μυρωδικά. Αδειάζω το μείγμα σε ταψί και ψήνω στους 190 βαθμούς, 25-30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι σιγοβράζοντας όλα τα υλικά για 15 περίπου λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνω με αυτό το γλυκό μόλις το βγάλω από το φούρνο.


Απολαύστε την!

Επιστροφή