Καίνε τα χαράτσια στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Καίνε τα χαράτσια στην πλατεία Αγίου Νικολάου
12 Οκτωβρίου 2011, 15:44
A+ A-
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, το εργατικό Κέντρο Εύβοιας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου (φωτό).

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης θα καούν τα έντυπα με τα χαράτσια (πολυεκκαθαριστικά της Εφορίας), που έχουν σταλεί σε εργαζομένους. Επίσης το Εργατικό Κέντρο καλεί τα μέλη του σε καθολική συμμετοχή στην  24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Εξάλλου την περ. Παρασκευή 7 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων, ο Πρόεδρος Στέφανος Μπασινάς (φωτό αριστερά) και η Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και συνεννοήθηκαν με το Σωματείο και τους εργαζόμενους στον Δήμο για το δίκαιο αγώνα τους.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού έντρου τονίζεται ότι: " Το ενιαίο μισθολόγιο, που τους περικόπτει από 300 – 1000 € το μήνα  και η εργασιακή εφεδρεία  (ντρέπονται να πουν απολύσεις) είναι η ταφόπλακα για την επιβίωση των εργαζομένων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με συνεργασία της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΙΚΑ και της Αστυνομίας και διαπιστώνεται ότι γιγαντώνεται η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ανομία, οι τριτοκοσμικές συνθήκες, χωρίς να τηρούνται σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας."

Επιστροφή