Aψογοι οικοδεπότες
Aπο 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011 διεξήχθη σε ξενοδοχείο της περιοχή Μαλακώντα το 29ο Πανελλήνιο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Εθνικών Κατηγοριών.
Στην φετινή διοργάνωση έγιναν δυο γκρουπ διαιτητών, το ένα για διαιτητές Β και Γ Εθνικής και το άλλο για τους διαιτητές της Α2 Εθνικής.
Συνολικά συμμετείχαν 230 διαιτητές από όλη την Ελλάδα και γνώρισαν τη φιλοξενία αλλά και τις ομορφιές της Εύβοιας.
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας έπειτα από την πολύ πετυχημένες διοργάνωσης του 25ο και 26ο σεμιναρίου για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια ανέλαβε κι αυτή τη μεγάλη διοργάνωση σε συνεργασία με την ΟΔΚΕ και το αποτέλεσμα ήταν ένα ακόμη πολύ επιτυχημένο σεμινάριο υψηλού επιπέδου.
Αψογοι οικοδεσπότες αποδείχθηκαν οι διοικούντες τον τοπικό Σύνδεσμο, (στη φωτό, από αριστερά, ο γραμματέας Κυριάκος Παντελίδης, ο πρόεδρος Νίκος Ιωάννου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Καφφές και η Μαρία Κάλφα)
Στο σεμινάριο παραβρέθηκε και δίδαξε ο Εθνικός καθηγητής διαιτησίας κ. Κώστας Ρήγας (μέλος τεχνικής επιτροπής της FIBA και Διευθυντής διαιτησίας στη Εuroliga) που μετέφερε της τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας.
Επίσης προσκεκλημένος ήταν και ο πρώην διεθνής παίκτης Δημήτρης Παπανικολάου όπου μίλησε για την σχέση μεταξύ διαιτητών παικτών και προπονητών.
Τη διοργάνωση βοήθησε ο Δήμος Χαλκιδέων με την παραχώρηση του γηπέδου στο ΔΑΚ όπου διεξήχθη το αγωνιστικό τεστ των διαιτητών.
Επίσης το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας, πρόσφερε την υγειονομική κάλυψη κατά την διάρκεια του αγωνιστικού τεστ των διαιτητών.