Ταξιδάκι επιμόρφωσης στο Βερολίνο

Ταξιδάκι επιμόρφωσης στο Βερολίνο
5 Οκτωβρίου 2011, 11:28
A+ A-
Για 20 επαγγελματοβιοτέχνες της Εύβοιας, που συμμετείχαν σε ειδικό πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του προγράμματος «LeonardoDaVinci» η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, διοργάνωσε εκπαιδευτική αποστολή στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο,  διάρκειας 14 ημερών (9/9/2011 έως 22/9/2011).

Σκοπός του προγράμματος ήταν η κατάρτιση 20 μελών της Ομοσπονδίας, στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με στόχο την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και του λειτουργικού τους κόστους.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν ους παρακάτω προορισμούς :

1. Το Επιμελητήριο Bildungs- und Technologiezentrum der Handwerkskammer Berlin, στο οποίο έγινε παρουσίαση της δράσης του φορέα και φωτοβολταικών συστημάτων.

2. Το τεχνικό γραφείο Franco Dubbers SDUArchitekten und Energieberatung, το οποίο σχεδιάζει διαχειρίζεται την κατασκευή νέων και την ανακατασκευή παλαιών κτιρίων, με εξειδίκευση στον εκσυγχρονισμό στην ενεργειακή πρακτική, στα φωτοβολταϊκά συστήματα και στις παροχές συμβουλών σε θέματα ενέργειας αλλά και κρατικών επιχορηγήσεων.

3.  Την Έκθεση BarnimBau Bernau Messe 2011 που αφορούσε το σπίτι, την ενέργεια και το περιβάλλον, καθώς και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, φωτοβολταϊκά, ηλιακά, θερμικά και σύγχρονα μονωτικά και γεωθερμικά υλικά.

4. Την Εταιρεία εθνικού επιπέδου GASAG– Gaswerke Aktiengesellschaft. Εταιρεία διανομής φυσικού αερίου και βιοαερίου σε οικιακό – επαγγελματικό και κυβερνητικό επίπεδο. Παρέχει συμβουλές σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και σε στρατηγικές για την κλιματική αλλαγή, σε συνεργασία και με την κυβέρνηση.  Εκδίδει επίσης πιστοποιητικά για την εξοικονόμηση ενέργειας.

5.  Το Σουπερ Μάρκετ  REWE, με ενεργειακή αυτονομία, το πρώτο στον κόσμο με χρυσή πιστοποίηση εξοικονόμησης ενέργειας. Η επιχείρηση αποτελεί σε αυτόν τον τομέα οδηγό και πρότυπο για την μελλοντική επιχειρηματικότητα. 

6.  Την Εταιρία Willkomenbei Unilever στο Αμβούργο, παραγωγής και διανομής πολλών προϊόντων. Εταιρεία με υψηλή ενεργειακή πρακτική και φιλοσοφία πράσινης ανάπτυξης. Η εταιρεία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις πολιτικές  marketing  που εφαρμόζει.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών επισκέψεων περιείχε περιήγηση στην πόλη του Βερολίνου, στο Πότσνταμ και στην Δρέσδη. Η κατάρτιση των συμμετεχόντων πιστοποιήθηκε με βεβαίωση παρακολούθησης από το Φορέα Υποδοχής  και πιστοποιητικό Europass Mobility.

Επιστροφή