Στέφανος Πασχαλίδης: Ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σκύρου

Στέφανος Πασχαλίδης: Ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σκύρου
23 Οκτωβρίου 2026, 14:36
A+ A-
Στόχος ο καλύτερος συντονισμός των δημοτικών υπηρεσιών και η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος Σκύρου αποκτά Γενικό Γραμματέα, με τον Στέφανο Πασχαλίδη να αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση, ενισχύοντας τον διοικητικό συντονισμό και τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο διορισμός του γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 302 του ν. 5314/2026, του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προβλέπει τη θέση του Γενικού Γραμματέα και τις αρμοδιότητές του στην οργάνωση και τον συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο κ. Πασχαλίδης είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» με κατεύθυνση «Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων» από το Ε.Μ.Π.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και Διευθυντής Διοίκησης του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης, ενώ έχει πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος σημείωσε ότι η επιλογή του βασίστηκε στην επιστημονική του κατάρτιση, την εμπειρία του σε θέσεις ευθύνης, αλλά και στη δυνατότητά του να εγκατασταθεί και να εργαστεί στη Σκύρο.

Όπως ανέφερε, η στελέχωση της θέσης αναμένεται να ενισχύσει τον συντονισμό των υπηρεσιών, τη στήριξη του προσωπικού και την παρακολούθηση της υλοποίησης των αποφάσεων του Δήμου, με στόχο την καλύτερη καθημερινή λειτουργία και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιστροφή