Μαλλιά- κουβάρια έχουν γίνει οι δάσκαλοι
"Μαλλιά-κουβάρια" έχουν γίνει οι δάσκαλοι της Χαλκίδας (κατά την γνωστή λαϊκή έκφραση) σε μία περίοδο που θα έπρεπε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της Παιδείας και την επίθεση πυ δέχεται το εισόδημά τους.
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας, η οποία περιέχει πολλές αιχμές και μισόλογα, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο χώρο των εκπαιδευτικών, όπου -όπως φαίνεται- τα κομματικά μικροσυμφέροντα μπαίνουν υπεράνω του κοινού καλού.
Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης, που δικαιολογεί πλήρως τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.
" Οι άναρθρες κραυγές, οι αβάσιμοι υπαινιγμοί, των χθεσινών παρατρεχάμενων του συστήματος που νομίζουν πως μεταμορφώθηκαν σε μία νύχτα σε αγωνιστές και το μόνο που προσδοκούν είναι την ημέρα που νιώθοντας «εξουσία» θα ξανακάνουν τα ίδια «αίσχη», οι απόλυτες αλήθειες που διεκδικούν οι «πολιτικοί ερημίτες», δεν είναι πρακτικές που οδηγούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι φραστικοί τραμπουκισμοί μέσα στην Γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών απλά επιβεβαιώνουν την ανικανότητα κάποιων να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και απομαζικοποιούν τον αγώνα!!
Οι δήθεν αγανακτισμένοι ψευτοαγωνιστές των πολιτικών γραφείων βουλευτών, δεν έχουν θέση στις συνελεύσεις των εκπαιδευτικών της καθημερινής πράξης. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν με τις αγωνίες των συναδέλφων προσδοκώντας πολιτικά και άλλου είδους οφέλη... και να δυναμιτίζουν τις διαδικασίες απογοητεύοντας τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν.
Ο αγώνας είναι κοινός και δύσκολος. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Εμείς δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες, τα οράματα και τα όνειρά μας!! Δεν ξεπουλιόμαστε, δε συμβιβαζόμαστε!!
Δεν έχουμε την αγωνία να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις πράξεις μας όσοι δεν μπορούν, όσοι είναι αγκυλωμένοι, όσοι είναι μίζεροι, γιατί απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι."