ΧΑΛΚΙΔΑ: Δουλεύουν ασταμάτητα τα συνεργεία ανήμερα της Παναγίας- Σπασμένοι δύο αγωγοί της αποχέτευσης
Η ζημιά στο αποχετευτικό σύστημα της Χαλκίδας είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση της Δημάρχου Έλενας Βάκα, η οποία σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου ανέφερε σε ανακοίνωσή της:
«Έως αύριο το μεσημέρι εκτιμούμε ότι θα έχει λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα και θα αλλαχθεί αγωγός μήκους 25 μέτρων, Φ400.»
Το πρόβλημα δεν λύθηκε μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Αυγούστου, όπως εκτιμούσε η Δήμαρχος, αλλά ούτε καν την επόμενη μέρα και φτάσαμε σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, τα συνεργεία να δουλεύουν ασταμάτητα.
Στο μεταξύ δεν έχει εκδοθεί καμία νεότερη ανακοίνωση από τον Δήμο Χαλκιδέων, την ΔΕΥΑΧ ή την ίδια την Δήμαρχο, μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης 12 Αυγούστου, σημάδι ότι δεν ξέρει πλέον κανείς πότε θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.
Η οδός Φαρμακίδου παραμένει κλειστή για τα οχήματα και στη συμβολή της με την οδό Λυκόφρωνος βρίσκονται σκαπτικά μηχανήματα, βυτιοφόρα και φορτηγά (φωτό).
Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr έχουν σπάσει δύο αγωγοί σε διαφορετικά σημεία από την αρχική βλάβη. Αυτή την στιγμή υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα αποκατασταθεί η ζημιά μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, ανεπανόρθωτη είναι η ζημιά στην εικόνα της πόλης στους επισκέπτες, με τα λύματα να καταλήγουν στη θάλασσα, κεντρικοί δρόμοι να είναι σκαμμένοι και έντονη δυσοσμία να επικρατεί στον αέρα, επισκιάζοντας το εορταστικό κλίμα που θα έπρεπε να επικρατεί για το Πάσχα του καλοκαιριού, στην … καρδιά του Αυγούστου.




















