Πρέπει οπωσδήποτε η χώρα να αποκτήσει υπεύθυνη κυβέρνηση

Πρέπει οπωσδήποτε η χώρα να αποκτήσει υπεύθυνη κυβέρνηση
20 Σεπτεμβρίου 2011, 13:43
A+ A-
Δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου στη Θεσσαλονίκη. 

«Πρέπει οπωσδήποτε η χώρα να αποκτήσει υπεύθυνη κυβέρνηση. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η πολιτική. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία κυβέρνηση που δεν ξέρει τι κάνει. Σε εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες αλλού βρίσκεται το πρωί ο πρωθυπουργός και αλλού το βράδυ».  

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης .

Υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες για να καταστήσει σαφές το περίγραμμα των  προτάσεών του, διευκρινίζοντας εξαρχής  τι προτίθεται να πράξει, παρουσιάζοντας ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

 Όπως είπε ο Σίμος Κεδίκογλου: «Στάλθηκε ένα μήνυμα όχι μόνο προς τους Έλληνες, αλλά και προς τους Ευρωπαίους, ότι οι Έλληνες μπορούμε, και ότι συμφωνούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά με βιώσιμο τρόπο για να μην «πεθάνει»  η χώρα στο δρόμο προς  την επίτευξή τους, όπως γίνεται με τον ανέφικτο τρόπο που έχει επιλέξει η  σημερινή κυβέρνηση και που προσπαθεί να μας επιβάλλει».

Απαντώντας στο ερώτημα, εάν στην περίπτωση προκήρυξης εκλογών υπάρχει το ενδεχόμενο αυτοδύναμης εντολής ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, ότι μπορούμε να σώσουμε τη χώρα, αφήνοντας πίσω τις χίμαιρες τους παρελθόντος και συσπειρώνοντας τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων.

Όσον αφορά στο αν αποκλείονται κατηγορηματικά σενάρια συνεργασίας ξεκαθάρισε, ότι το μόνο αξιόπιστο σχέδιο που υπάρχει είναι αυτό της Νέας Δημοκρατίας, που μπορεί να ξαναδώσει ελπίδα, να οδηγήσει στην ανάπτυξη και πρόσθεσε: «αν οι άλλοι συμφωνούν μαζί μας, ας μας υποστηρίξουν».

Σχετικά με επιμέρους ζητήματα όπως για το αν η Ν.Δ δεσμεύεται για κατάργηση ή παύση του τέλους στα ακίνητα ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να επιβάλλεται για 6η φορά σε διάστημα ενάμιση χρόνου νέος φόρος στα ακίνητα, κάνοντας λόγο για «θάνατο των κατασκευών, θάνατο της οικοδομής, της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας», παραπέμποντας στις αναλυτικά κοστολογημένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Επιστροφή