ΧΑΛΚΙΔΑ: Στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου η πρώτη εκδήλωση της Ναυτικής Εβδομάδας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου η πρώτη εκδήλωση της Ναυτικής Εβδομάδας
16 Ιουλίου 2026, 11:37
A+ A-
Επιμνημόσυνη δέηση, ρίψη στεφάνων στη θάλασσα και παρουσίαση της ιστορίας του θεσμού.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει τη «Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας», στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου της πόλης, Αγίας Παρασκευής, σε συνδιοργάνωση με την Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων και τη στήριξη τοπικών φορέων.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στον προβλήτα Αγίου Νικολάου, με επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα στη μνήμη των χαμένων ναυτικών.

Στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η εκδήλωση «Ναυτικαί εορταί Χαλκίδος», ένα αφιέρωμα στην ιστορία του θεσμού μέσα από αφηγήσεις, εικόνες και μουσική, βασισμένο στην έρευνα και το αρχείο του Βαγγέλη Κουζούνη, με τη συμμετοχή τμήματος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων.

Επιστροφή