Στη Βουλή η ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Κύμης
Την άμεση στελέχωση και ουσιαστική ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κύμης ζητά ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου, καταθέτοντας στη Βουλή ως Αναφορά την επιστολή του Πανευβοϊκού Συλλόγου Νεφροπαθών «Γεώργ. Παπανικολάου».
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η Μονάδα εξυπηρετεί σήμερα 11 μόνιμους αιμοκαθαιρόμενους με μόλις δύο γιατρούς και πέντε νοσηλευτές, ενώ τους θερινούς μήνες οι ανάγκες αυξάνονται σημαντικά.
Ο Σύλλογος ζητά την πρόσληψη επιπλέον ιατρού και νοσηλευτή, τη λειτουργία δεύτερης βάρδιας, την ενίσχυση της δυναμικότητας με νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης και τη δημιουργία αυτόνομης Νεφρολογικής Κλινικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.


















