ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Ερώτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Αιδηψού

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Ερώτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Αιδηψού
8 Ιουνίου 2026, 17:23
A+ A-
Ζητάει την μετατροπή του σε Αστυνομικό Τμήμα και ενίσχυση των δυνάμεων στη Βόρεια Εύβοια.

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ζητώντας την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Αιδηψού σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στην ερώτησή του επικαλείται σχετικό αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας (διαβάστε εδώ), η οποία επισημαίνει ότι η υποβάθμιση της υπηρεσίας το 2017 δεν οδήγησε σε εξοικονόμηση πόρων, ενώ οι ανάγκες αστυνόμευσης στην περιοχή έχουν αυξηθεί λόγω της έντονης τουριστικής δραστηριότητας, των λιμενικών υποδομών και της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Ο κ. Βελόπουλος ζητεί από το υπουργείο να επανεξετάσει την οργανωτική δομή των αστυνομικών υπηρεσιών στη Βόρεια Εύβοια, να προχωρήσει στην αναβάθμιση του Α.Σ. Αιδηψού, στην κάλυψη των οργανικών κενών και στη μόνιμη διάθεση περιπολικού οχήματος, ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Επιστροφή