ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Νέο εργοδοτικό έγκλημα με θύμα εργαζόμενο
Τη βαθιά θλίψη και την οργή του για τον θάνατο του 55χρονου εργαζομένου (διαβάστε εδώ ποιος είναι) στις εγκαταστάσεις της VIOMAL, στο Βατώντα Χαλκίδας, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ανακοίνωσή του.
Ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του την Τρίτη 19 Μαΐου, σε ακόμη ένα σοβαρό εργατικό δυστύχημα στην περιοχή (διαβάστε εδώ), λίγες ημέρες μετά τον θάνατο 59χρονου εργαζομένου σε άλλη επιχείρηση της Χαλκίδας.
Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο κάνει λόγο για «ακήρυχτο πόλεμο» στους χώρους δουλειάς και καταγγέλλει ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην εργοδοσία και στο κράτος.
Παράλληλα, εκφράζει ερωτήματα για το γεγονός ότι το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος, απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν, αποζημίωση της οικογένειας του θύματος και εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.
Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας, τονίζοντας πως «οι ζωές των εργαζομένων δεν μπορούν να θυσιάζονται για τα κέρδη».


















