ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: 1.522 παραβάσεις για ταχύτητα - Οι… γκαζιάρηδες πάτησαν τέρμα το γκάζι τον Απρίλιο

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: 1.522 παραβάσεις για ταχύτητα - Οι… γκαζιάρηδες πάτησαν τέρμα το γκάζι τον Απρίλιο
7 Μαΐου 2026, 20:50
A+ A-
Πάνω από 8.000 τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν μέσα σε έναν μήνα. 

Με τους… γκαζιάρηδες οδηγούς να "γράφουν χιλιόμετρα" στις παραβάσεις, η υπερβολική ταχύτητα αναδείχθηκε και τον Απρίλιο σε μία από τις βασικές αιτίες επικίνδυνης οδήγησης στη Στερεά Ελλάδα.

Τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας αποτυπώνουν μια ανησυχητική εικόνα στους δρόμους της Περιφέρειας, με χιλιάδες παραβάσεις να βεβαιώνονται μέσα σε μόλις έναν μήνα.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τον Απρίλιο του 2026, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 8.165 παραβάσεις. Από αυτές, οι 1.522 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, επιβεβαιώνοντας ότι πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να… πατούν γκάζι χωρίς όρια.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 101 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 147 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 109 για μη χρήση κράνους, ενώ 76 οδηγοί παραβίασαν ερυθρό σηματοδότη.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 87 για αντικανονικό προσπέρασμα, 68 για επικίνδυνους ελιγμούς και 40 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ιδιαίτερα αυξημένες ήταν και οι παραβάσεις παράνομης στάθμευσης, που έφτασαν τις 832, ενώ άλλες 135 αφορούσαν παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο. Οι υπόλοιπες παραβάσεις ανήλθαν σε 4.990 περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των παραβάσεων, οι 2.038 αφορούσαν επαγγελματικά οχήματα, στοιχείο που δείχνει ότι η ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων παραμένει ιδιαίτερα σημαντική.

Επιστροφή