Στον ... αέρα η μεταφορά μαθητών στη Βόρεια Εύβοια

Στον ... αέρα η μεταφορά μαθητών στη Βόρεια Εύβοια
7 Μαΐου 2026, 20:25
A+ A-
Καθημερινές μετακινήσεις δεκάδων χιλιομέτρων για μαθητές της Αιδηψού, λόγω ελλείψεων στα δρομολόγια.

Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά μαθητών στην Αιδηψό και γενικότερα στη Βόρεια Εύβοια καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα, με μαθητές να αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις με το ΚΤΕΛ για να φτάσουν στο σχολείο τους.

Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις γονείς μεταφέρουν ακόμη και μαθητές Δημοτικού με ιδιωτικά οχήματα λόγω έλλειψης σχολικών δρομολογίων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η δωρεάν μετακίνηση προς τις σχολικές μονάδες παραμένει ανεφάρμοστη για πολλές οικογένειες.

Το ζήτημα, όπως επισημαίνεται, δεν είναι νέο, καθώς και στο παρελθόν είχαν καταγραφεί άγονα δρομολόγια και διακοπές στη μεταφορά μαθητών στην Εύβοια, επηρεάζοντας εκατοντάδες παιδιά.

Παράλληλα, τονίζεται ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει την ευθύνη των Περιφερειών για την οργάνωση της μεταφοράς, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί το σχετικό έργο και διαθέτει εργαλεία όπως μίσθωση ή leasing οχημάτων για την κάλυψη άγονων γραμμών.

Για το θέμα κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου, ζητώντας να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών στην Αιδηψό και σε ολόκληρη την Εύβοια.

Επιστροφή