ΧΑΛΚΙΔΑ: Πρωτομαγιά με μήνυμα αγώνα από την ΑΔΕΔΥ Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Πρωτομαγιά με μήνυμα αγώνα από την ΑΔΕΔΥ Εύβοιας
1 Μαΐου 2026, 12:15
A+ A-
Παρουσία στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και κάλεσμα για συλλογική δράση και εργασιακά δικαιώματα.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Άρης Αυξωνίδης, ο γεν. γραμματέας Γιώργος Κωστίκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος, καθώς και άλλα στελέχη. Μαζί τους και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη.

Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αγώνα, θυσίας και διεκδίκησης, με αναφορές στις ιστορικές κινητοποιήσεις του Σικάγο το 1886 για το 8ωρο, αλλά και στους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα.

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι ημέρα μνήμης και αγώνα», σημειώνεται χαρακτηριστικά, με την ΑΔΕΔΥ να υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν μέσα από την ενότητα και τη συλλογική δράση να διεκδικήσουν και να αλλάξουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας τους.

Επιστροφή