ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ: Τριάδα από το 4ο Λύκειο Χαλκίδας στην τελική φάση

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ: Τριάδα από το 4ο Λύκειο Χαλκίδας στην τελική φάση
1 Μαΐου 2026, 10:44
A+ A-
Για μετάλλιο πάνε στο Άργος Ορεστικό Μπακόλας και Γελέκας - Όλα τα αποτελέσματα των μαθητών και μαθητριών στον Άγιο Κοσμά.

Δυο μαθητές και μια μαθήτρια από το 4ο Λύκειο Χαλκίδας προκρίθηκαν στην τελική φάση των Σχολικών αγώνων στίβου, μετά τους αγώνες της Β' φάσης, που έγιναν σε 7 ομίλους σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, τα δύο αγόρια, με βάση τις επιδόσεις τους, έχουν πολλές ελπίδες να ανέβουν -και- στο βάθρο των νικητών, στους αγώνες που θα διεξαχθούν, στον νομό Καστοριάς, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Άργους Ορεστικού.

Και οι τρεις, όλοι αθλητές του ΓΣ Νεάπολης, δεν προκρίθηκαν ως πρώτοι, αλλά ως δεύτεροι. Θυμίζουμε ότι την πρόκριση θα έπαιρναν σε κάθε αγώνισμα όσοι κέρδιζαν την 1η θέση στους 7 ομίλους και οι τέσσερις με τις καλύτερες επιδόσεις. Την 12άδα των τελικών συμπληρώνουν οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες.

Ο Δημήτρης Μπακόλας, μαθητής του 4ου Λυκείου Χαλκίδας, αναδείχθηκε 2ος στα 400μ. εμπόδια, αλλά ο χρόνος που πέτυχε (54.97) ήταν ο 2ος καλύτερος απ' όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες που διοργανώθηκαν για τη Β' φάση σε όλη την Ελλάδα. Ο Φώτης Ρουφικτός του ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων Αθήνας, που τον πέρασε στον Άγιο Κοσμά, τερμάτισε σε 54.92, ενώ ο Θεοδόσης Αγγελή, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Άργος Ορεστικό, έρχεται με καλύτερη επίδοση (54.27).

Ο Άγγελος Γελέκας, κι αυτός μαθητής του 4ου Λυκείου Χαλκίδας, στη Β' φάση έχασε την πρωτιά στη Δισκοβολία από τον Γιώργο Στεργιόπουλο του Λυκείου Αμερικανικής Παροικίας (52.45 η επίδοση του Αθηναίου). Ο Γελέκας έριξε τον δίσκο στα 49.37μ. και ήταν η 2η καλύτερη επίδοση σε όλους τους ομίλους της Β' φάσης (η τρίτη επίδοση με 2 πόντους λιγότερους -49.35- ήταν του Μάρκου Τζίκα από το Ηράκλειο Κρήτης).

H Νικολέτα Καλογήρου από το 4ο Λύκειο Χαλκίδας και η ίδια κέρδισε το εισιτήριο με την 4η καλύτερη επίδοση στη Δισκοβολία, που ήταν 31.02 μέτρα. Είναι η μικρότερη ρίψη στο σύνολο των μαθητριών-αθλητριών που έχουν προκριθεί στους τελικούς, αλλά και η Νικολέτα είναι η μικρότερη σε ηλικία από τις υπόλοιπες.

  • Στους αγώνες της Β' φάσης στον Άγιο Κοσμά τα αποτελέσματα των υπόλοιπων μαθητών και μαθητριών ήταν:

ΑΓΟΡΙΑ

100μ.: Γρηγόρης-Μάριος Καραγεώργος (4ο Χαλκίδας) 7ος με 11.69, Παναγιώτης Γρανιτσιώτης (3ο Χαλκίδας) 19ος με 12.35, Βαγγέλης Δούκας (ΕΠΑΛ Ιστιαίας) 23ος με 12.66.

200μ.: Σταύρος Χαραλαμπίδης (Αρτάκης) 11ος με 23.73.

400μ. εμπ.: Δημήτρης Μπακόλας (4ο Χαλκίδας) 55.48,

Δισκοβολία: Βασίλης Χριστοδούλου (1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας) 4ος με 39.08.

Δεν συμμετείχαν, ενώ είχαν προκριθεί οι: Νεκτάριος Δούλος (1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας) στα 200μ., Κωνσταντίνος Χατζηαντωνίου (4ο Χαλκίδας) στα 400 εμπόδια, Δημήτρης Γεωργούσης (Πρότυπο Χαλκίδας) στη Δισκοβολία.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

100μ.: Στέλλα Αλεξανδρή (3ο Χαλκίδας) 20η με 13.96, Μαρία Γκάρα (Βασιλικού) 21η με 13.97.

200μ.: Μυρτώ Στεργίου (Ψαχνών) 11η με 27.98.

400μ. εμπ.: Σμαράγδα Στεργίου (Ψαχνών) 7η με 1.09.85 (είχε κάνει 1.11.00 στην Α' φάση).

800μ.: Βασιλική Στάντζου (Μουσικό) δεν τερμάτισε.

 

Επιστροφή