Μαθητής Λυκείου χειροθετήθηκε Αναγνώστης από τον Επίσκοπο Σκοπέλου

Μαθητής Λυκείου χειροθετήθηκε Αναγνώστης από τον Επίσκοπο Σκοπέλου
12 Απριλίου 2026, 16:59
A+ A-
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παπαμελετίου Σκοπέλου.

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 11 Απριλίου, η χειροθεσία νέου Αναγνώστη στον Ιερό Ναό Παναγίας Παπαμελετίου Σκοπέλου.

Την ιεροπραξία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, παρουσία πλήθους πιστών που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες της κορύφωσης της Μεγάλης Εβδομάδας.

Νέος Αναγνώστης χειροθετήθηκε ο μαθητής της Α’ Λυκείου Ιωάννης Πριονιστής, ο οποίος από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στην ενορία, στο πλευρό του ιερέα   π. Χρήστου Λιθαδιώτη.

Η ανάληψη του λειτουργήματος σηματοδοτεί την έναρξη μιας πορείας πνευματικής προσφοράς, σε έναν ρόλο με ιδιαίτερη σημασία για τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Κατά την προσφώνησή του, ο Επίσκοπος υπογράμμισε τη βαρύτητα της ευθύνης που αναλαμβάνει ο νέος Αναγνώστης, καλώντας τον να διακονεί με ταπείνωση, συνέπεια και αγάπη.

Επιστροφή