Αναβίωσε το έθιμο των Λαζαρίνων στη Χαλκίδα
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά αναβίωσε το Σάββατο του Λαζάρου 4 Απριλίου, το παραδοσιακό έθιμο με τα Κάλαντα του Λαζάρου από το Λύκειο των Ελληνίδων Χαλκίδας.
Οι Λαζαρίνες του Λυκείου, κρατώντας καλαθάκια στολισμένα με λουλούδια και κορδέλες (σύμβολα της άνοιξης και της αναγέννησης της φύσης) περιηγήθηκαν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Οι κάτοικοι της Χαλκίδας τις υποδέχθηκαν θερμά, καθώς τα κάλαντα, με τον έντονο θρησκευτικό τους χαρακτήρα, αναφέρονται στο θαύμα της ανάστασης του Λαζάρου.
Με απλούς και επαναλαμβανόμενους στίχους, τα κορίτσια μετέφεραν το διαχρονικό μήνυμα της ζωής και της ελπίδας, προετοιμάζοντας τους πιστούς για την Ανάσταση.
Το έθιμο των Λαζαρίνων, βαθιά ριζωμένο στην ελληνική λαϊκή παράδοση, συνεχίζει να διατηρείται ζωντανό σε πολλές περιοχές της χώρας.
Πέρα από τη θρησκευτική του σημασία, αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία για κοινωνική συνοχή και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπενθυμίζοντας ότι η παράδοση παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής.




















