Ούτε ευρώ οι γονείς για φωτοτυπίες
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την στάση του Υπουργείου Παιδείας που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με φωτοτυπίες!
Στην ανακοίνωση μάλιστα τονίζεται ότι: "Η προκλητική στάση του Υπουργείου μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ύστερα από τις αποκαλύψεις του τύπου ότι προχώρησε με σκανδαλώδη τρόπο (καθυστέρησε πολύ την προμήθεια με κανονικό διαγωνισμό) σε απευθείας ανάθεση στην προμήθεια του χαρτιού με πολλαπλάσια τιμή !!!"
Επιπλέον η ΔΟΕ καλεί όλους τους συλλόγους διδασκόντων να μην καλύψουν το πρόβλημα, να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς για τις φωτοτυπίες.
Επίσης οι σύλλογοι δασκάλων να προγραμματίσουν μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και με τους συλλόγους γονέων, κοινές συνελεύσεις ενημέρωσης και απόφασης αγώνα ώστε να μπλοκάρουν τη διάθεση χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές γι’ αυτό το λόγο.