ΧΑΛΚΙΔΑ: Ευχέλαιο στο 1ο Πρότυπο Λύκειο από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο
Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, το 1ο Πρότυπο Λύκειο Χαλκίδας, όπου τέλεσε το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι ιερείς της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, στην οποία υπάγεται το σχολείο, καθώς και η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ματθαίου.
Κατά την παρουσία του, ο Μητροπολίτης απηύθυνε ομιλία προς τους μαθητές, αναφερόμενος στη σημασία του ιερού Ευχελαίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ στη διάρκεια του μυστηρίου πλαισίωσαν με ψαλμωδίες μαθητές του σχολείου.
Μετά το τέλος του μυστηρίου και το χρίσμα με άγιο έλαιο, ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους τους μαθητές αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, εκφράζοντας θερμές και πατρικές ευχές προς τη σχολική κοινότητα ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα.




















