ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 5-3 (πέναλτι): Ομάδα αιώνια, διψάει για κούπα για 1926 λόγους!

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 5-3 (πέναλτι): Ομάδα αιώνια, διψάει για κούπα για 1926 λόγους!
18 Μαρτίου 2026, 18:28
A+ A-
Πέρασε με δραματικό τρόπο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Προποντίδα ήθελε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εύβοιας, για να διεκδικήσει ένα τρόπαιο στα 100 χρόνια της (έτος ίδρυσης το 1926), ενώ ο Ταμυναϊκός για να κυνηγήσει το αήττητο τρεμπλ (είναι κάτοχος του Λιγκ Καπ και βέβαιος πρωταθλητής).

Η Προποντίδα πήρε ιστορική πρόκριση για ...1926 λόγους, ισοφαρίζοντας με μπάζερ μπίτερ στην κανονική διάρκεια και επικρατώντας στα πέναλτι, αφού οι δυο ομάδες δεν έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση.

Στο 10' μια παράλληλη του Χατζηστάμου, δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα ο Βεζιρτζόγλου, ο οποίος στο 20' έγινε ο ίδιος από μίστερ γκολ...μίστερ ασίστ (για βραβείο) και ο Γ.Δ. Πέππας με κεφαλιά ψαράκι στην καρδιά της άμυνας έγραψε το 0-1.

Στη συνέχεια η Προποντίδα κράτησε και κυκλοφόρησε την μπάλα, προσπαθώντας κυρίως με επελάσεις του Χατζηστάμου να γίνει απειλητική (στην ίδια πλευρά μπακ ήταν ο Ζαχαριάδης).

Στο 45' σε μια στατική φάση καρμπόν με αυτή του γκολ, ο Ταυταρίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Δημ. Χατζηστάμου με το κεφάλι γύρισε στον Γ.Δ. Πέππα, αλλά το ψαλιδάκι του στόπερ των Αλιβεριωτών αποδείχθηκε υπερβολικά φιλόδοξο.

Στο 50' μπήκε στο ματς ο Μπράχα και δυο λεπτά αργότερα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του κίπερ Αναγνώστου, που απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 57' ο Αναγνώστου έκανε διπλή επέμβαση σε ισάριθμα πλασέ ...τετ α τετ των Βεζιρτζόγλου και Γκούμα και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Η Προποντίδα συνέχισε να δίνει πλάτος στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική φάση, με την μεσοαμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων να λειτουργεί υποδειγματικά.

"Περάστε μια μπάλα" φώναξε ο κόουτς Αντώνης Αυλωνίτης στους παίκτες του, ενώ στα χαφ τοποθέτησε (σ.σ. από στόπερ) τον Γιώργο Αυλωνίτη. 

Στο 74' ο Μπράχα (Ταμυναϊκός) όπλισε εκ νέου, αλλά ο Αναγνώστου απέκρουσε σωτήρια στη γωνία του.

Στο 76' ο Βαγγέλης Ντόβολης έριξε στη μάχη τον Γιάννη Σταματούκο (μαζί και τον Χρ. Ζουρμπουλή).

Στην τελική ευθεία του ματς η Προποντίδα άγγιξε δις την ισοφάριση.

Αρχικά με σουτ του Απ. Χατζηστάμου, που έφυγε άουτ και στο 88' με εκπληκτικό σουτ του Μητσιούλη που πήρε εντυπωσιακά φάλτσα και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ...τρίτη ήταν και η φαρμακερή για την άμυνα του Ταμυναϊκού.

Η Προποντίδα ισοφάρισε με μπάζερ μπίτερ στο 93'. Ο Κώστας Κανάνι (στη φωτό κάτω δεξιά) με κεφαλιά, από σέντρα-ασίστ του Φώτη Βεσέλι (δίπλα στον Κανάνι/αριστερά), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση.

ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ

Στο 113' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βασίλης Φωτιάς (έκανε φάουλ στον Κανάνι) και χάνει το ματς της Κυριακής, στο ίδιο γήπεδο, με την ίδια αντίπαλο για το πρωτάθλημα.

Το 1-1 δεν άλλαξε στην παράταση και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρωσική ρουλέτα.

Στα πέναλτι για την Προποντίδα ευστόχησαν οι Κανάνι, Ζαχαριάδης, Τόλης Χατζηστάμου, Βεσέλι και Δεληγιάννης (το τελευταίο και νικητήριο).

Για τον Ταμυναϊκό ευστόχησαν οι Γιωρ. Ντόβολης, Ντουμάνης (κίπερ), Γ.Δ. Πέππας και αστόχησε ο Ταυταρίδης (άουτ).

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ματσούκας, Χριστοδούλου - Α. Παππάς.

ΑΕ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Αναγνώστου, Συνοδάκης (55' Χρ. Ντουμάνης), Παν. Ζαχαριάδης, Θ. Δεληγιάννης, Γιώργος Αυλωνίτης, Μπάμπα (60' Σκόνδρας), Κανάνι, Βεσέλι, Δημ. Μήτρου (80' Γκιόσι), Απ. Χατζηστάμου, Κατσαρής (80' Μητσιούλης).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Δημ. Ντουμάνης, Δημ. Χατζηστάμου (76' Χρ. Ζουρμπουλής), Δήμου, Φωτιάς, Γ.Δ. Πέππας, Γ.Χ. Πέππας (50' λ.τρ. Μπράχα), Βεζιρτζόγλου (76' Ιω. Σταματούκος), Ταυταρίδης, Βασ. Γκούμας, Κωτσής, Βρέττος.

Επιστροφή