Δεκαεννιά νέοι μόνιμοι νοσηλευτές ενισχύουν τις δομές υγείας της Εύβοιας

Δεκαεννιά νέοι μόνιμοι νοσηλευτές ενισχύουν τις δομές υγείας της Εύβοιας
11 Μαρτίου 2026, 08:41
A+ A-
Ανακοίνωση Θανάση Ζεμπίλη, για τις θέσεις που προβλέπονται στην προκήρυξη 4Κ/2026 σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νησιού.

Σημαντική ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στις υγειονομικές δομές της Εύβοιας προβλέπεται μέσω της προκήρυξης 4Κ/2026, καθώς προχωρά η πρόσληψη 19 νέων μόνιμων νοσηλευτών.

Πρόκειται για 10 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής και 9 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, που θα καλύψουν ανάγκες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής κατανέμονται ως εξής: πέντε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, από μία στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μία στη μονάδα Καρύστου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, μία στη μονάδα Κύμης του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κύμης και μία στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Παράλληλα, οι θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών κατανέμονται σε τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, μία στη μονάδα Καρύστου, δύο στη μονάδα Κύμης, μία στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και μία στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε ότι η προσπάθεια ενίσχυσης των δομών υγείας συνεχίζεται: «Ο αγώνας για τη βελτίωση των υγειονομικών δομών της Εύβοιας είναι διαρκής και σε όλα τα μέτωπα, ώστε να εξασφαλίζουμε στους συμπολίτες μας ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Επιστροφή