Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στήνει δίχτυα προστασίας από τις μέδουσες
Σε προληπτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των μεδουσών προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφηκαν το περασμένο καλοκαίρι στις ακτές της.
Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης «ΠΠΑ Στερεάς Ελλάδας 2026 – 2030», προκειμένου να τοποθετηθούν δίχτυα προστασίας σε παραλίες του Bόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού κόλπου.
Τα δίχτυα αναμένεται να εγκατασταθούν σε παραλίες των Δήμων:
- Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
- Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού
- Δήμος Καμένων Βούρλων
- Δήμος Λοκρών
- Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
- Δήμος Στυλίδας
- Δήμος Χαλκιδέων
«Πέρυσι το καλοκαίρι περάσαμε δύσκολα εμείς και οι επισκέπτες μας με τις μέδουσες που εμφανίστηκαν απροσδόκητα στις ακτές μας, οπότε φέτος λαμβάνουμε τα μέτρα μας», τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν άμεσα οι προτάσεις των Δήμων ώστε να προχωρήσει εγκαίρως η υλοποίηση της δράσης.
Παράλληλα, η Περιφέρεια συνεργάζεται με τα Επιμελητήρια Εύβοιας και Φθιώτιδας, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν απώλειες εισοδήματος την περσινή τουριστική περίοδο, εξαιτίας της έξαρσης του φαινομένου.


















