ΑΛΙΒΕΡΙ: Δύο συλλήψεις για απάτη - μαμούθ σε βάρος επιχειρηματία

ΑΛΙΒΕΡΙ: Δύο συλλήψεις για απάτη - μαμούθ σε βάρος επιχειρηματία
27 Φεβρουαρίου 2026, 16:56
A+ A-
Η υπόθεση σχετίζεται με αυτοκτονία στην Κρήτη

Ένα ζευγάρι συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου στο Αλιβέρι, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης

Πρόκειται για έναν 57χρονο κάτοικο της περιοχής και την 50χρονη σύντροφό του, τα ονόματα των οποίων αποκαλύφθηκαν από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του 79χρονου Κρητικού επιχειρηματία Σπύρου Καλέργη (φωτό), λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Ο 79χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του στις 22 Δεκεμβρίου του 2025 και από τότε ξεκίνησαν οι έρευνες με βάση τις σημειώσεις του. Ο ίδιος έγραφε για τους δύο συλληφθέντες ότι τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Σπύρος Καλέργης είχε χρέη στις τράπεζες και η ακίνητη περιουσία του ήταν δεσμευμένη. Όπως έγραψε ο ίδιος, η 50χρονη εμφανίστηκε ως μεσίτρια και του υποσχέθηκε ότι θα αποδεσμεύσει την περιουσία του και θα την πουλήσει σε Γερμανούς επενδυτές

Με τον τρόπο αυτό ο επιχειρηματίας περίμενε να εξοφλήσει τα χρέη του και να του μείνει ένα καλό ποσό. Όπως όμως είπε ο ίδιος, η «μεσίτρια» του απέσπασε χρήματα, τα οποία ο ίδιος δανείστηκε, και τα οικειοποιήθηκε χωρίς ποτέ να γίνει η πώληση. 

Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα, ωστόσο υπάρχουν αρκετά στοιχεία σε βάρος τους, τα οποία αποδεικνύουν την σχέση που είχαν αναπτύξει με τον επιχειρηματία. 

Επιστροφή