ΑΡΤΑΚΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0: Νίκησε και ελπίζει ξανά σε πρωτιά ...μετά την ήττα-σοκ του Άρη Πετρούπολης

ΑΡΤΑΚΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0: Νίκησε και ελπίζει ξανά σε πρωτιά ...μετά την ήττα-σοκ του Άρη Πετρούπολης
22 Φεβρουαρίου 2026, 17:07
A+ A-
Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο ΑΟΝΑ θα ταξιδέψει στη Νέα Ιωνία.

Με γκολ-πέναλτι η Αρτάκη νίκησε στην έδρα της 1-0 τον 'ζόρικο' Εθνικό Αστέρα και μείωσε στους 6 βαθμούς τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Άρη Πετρούπολης στην κορυφή.

Το χρυσό γκολ της Αρτάκης από την άσπρη βούλα πέτυχε ο Κρυεμάδι στο 72ο λεπτό. 

Τη στιγμή που ο ΑΟΝΑ άνοιξε το σκορ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάσκαρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 67'.

Στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Γκιόσι (σ.σ. τσίμπησε έξυπνα την μπάλα) αποβλήθηκε και ο Γκιόκα, που έκανε το αντικανονικό μαρκάρισμα για τον Αστέρα.

Η Αρτάκη σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη, είχε τον έλεγχο του ματς και πριν ανοίξει το σκορ έχασε σημαντικές φάσεις με τους Αλεξίου, Μούτσα και Καπετενάκη. Παράλληλα, είχε να διαχειριστεί και την κόπωση από το ταξίδι -μεσοβδόμαδα- στην Κομονητή, για τον προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Πανθρακικό, όπου αναχώρησε το πρωί της Τρίτης κι επέστρεψε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα ο Άρης Πετρούπολης υποχρεωνόταν σε ήττα σοκ (0-3) στην έδρα του από τον δυνατό Διαγόρα Ρόδου. Μάλιστα, και τα τρία γκολ του Διαγόρα επιτεύχθηκαν στο πρώτο μέρος (13' Νικολόπουλος, 23' Δαλαμήτρας, 36' Ιμεραλιλάι).

Έτσι, η ομάδα της Αθήνας έμεινε στους 48 βαθμούς και η Αρτάκη πλησίασε στο -6, ήτοι στους 42 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, που θα δώσει σκυτάλη στα πλέι οφ των 5 αγώνων (θα παίξουν πέντε ματς μεταξύ τους οι ομάδες που θα καταλήξουν στις θέσεις 1-6).

Την τελευταία αγωνιστική η Αρτάκη θα ταξιδέψει στη Νέα Ιωνία, ενώ ο Άρης Πετρούπολης θα επισκεφτεί την Αμάρυνθο.

ΑΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (Γιάννης Καρβέλης): Θεοχάρης, Μηλιώτης, Γαλατάς (65' Καρνάβας), Καπετανάκης (65' Τσούπρος), Σάαντο, Λάσκαρης, Κρυεμάδι, Μούτσα (80' Ιορδανίδης), Σπύρου, Γκιόσι (75' Ράζος), Αλεξίου (75' Ρουμπιές).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ηλίας Κολοβός): Αντωνόπουλος, Γκιόκα, Οσάφι, Ανδρέου, Μπακαούκας, Σταμούλης, Χασιώτης, Χριστόπουλος (70' Τασιουλής), Παληγεώργος, Τσιμπόκας, Ντρούγκας (80' Θεοδώρου).

Επιστροφή