Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης περιοχές του Δήμου Κύμης–Αλιβερίου
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν περιοχές του Δήμου Κύμης–Αλιβερίου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου.
Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Κύμης και Πλατάνας της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, τη Δημοτική Κοινότητα Πετριών της Δημοτικής Ενότητας Διστύων και τη Δημοτική Κοινότητα Αλιβερίου της Δημοτικής Ενότητας Ταμυνέων.
Η κήρυξη κρίθηκε αναγκαία για την άμεση αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των σοβαρών καταστροφών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026.
Μεταξύ των βασικών προβλημάτων καταγράφονται κατολισθήσεις και εκτεταμένα φαινόμενα παράκτιας διάβρωσης.
Το καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης θα ισχύσει για διάστημα τριών μηνών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και διαδικασίες αποκατάστασης.



















