Αποχωρεί μετά από 38 χρόνια προσφοράς ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας
Μετά από 38 χρόνια αφοσίωσης στο Λιμενικό Σώμα, ο Λιμενάρχης Αιδηψού, Σωτήρης Δανίκας, προήχθη στο βαθμό του Πλοιάρχου και αναμένεται να αποστρατευτεί, παραμένοντας στη θέση του για λίγες ημέρες ακόμη.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κλήθηκε να διαχειριστεί σοβαρά και δύσκολα περιστατικά στο νησί της Εύβοιας. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στη μεγάλη πυρκαγιά του 2021 στη Βόρεια Εύβοιας.
Με ενέργειές του μετακινήθηκαν με ασφάλεια μέσω θαλάσσης περίπου 1.000 άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Λίμνης για να απομακρυνθούν , καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει στον οικισμό και απειλούσαν ανθρώπινες ζωές.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη αγωνία του ήταν πάντα η διασφάλιση έγκαιρης μεταφοράς ασθενών στα λιμάνια Γλύφας και Αρκίτσας, προκειμένου να προωθηθούν σε Νοσοκομεία.
Η απόκτηση του πρώτου πλωτού ασθενοφόρου αποτέλεσε για τον ίδιο και την τοπική κοινωνία «δώρο ζωής», ολοκληρώνοντας μια μεγάλη προσωπική επιθυμία.
Παράλληλα, τα Λιμεναρχεία Αιδηψού, Ωρεών και Λίμνης παραλαμβάνουν σύνοτμα τρία νέα SUV υβριδικής τεχνολογίας, φορητά αλκοολόμετρα και λοιπό σύγχρονο εξοπλισμό, καθιστώντας τα πλήρως εξοπλισμένα για ασφαλή δράση σε θάλασσα και στεριά.
Ο Σωτήρης Δανίκας αποχωρεί αφήνοντας πίσω του όχι μόνο ένα πλούσιο έργο προσφοράς, αλλά και ένα οργανωμένο και σύγχρονο Λιμεναρχείο έτοιμο να συνεχίσει την αποστολή του.



















