ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδήλωση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδήλωση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας
13 Φεβρουαρίου 2026, 15:02
A+ A-
Τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας και Θήβας καλούν σε συζήτηση για τον ρόλο των συνδικάτων στην προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας και Θήβας διοργανώνουν την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - Ο ρόλος των Συνδικάτων στην υπεράσπιση της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, και ο Γιώργος Δούκας, Επιθεωρητής Εργασίας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων.

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει την τραγική πραγματικότητα, που ζουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, όπως φάνηκε από το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στη βιομηχανία «Βιολάντα» στα Τρίκαλα.

Το 2025 καταγράφηκαν 201 εργατικά δυστυχήματα με θανάτους, γεγονός που επισημαίνει την ανάγκη συλλογικής δράσης για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας και Θήβας καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν ενεργά, ενισχύοντας τον αγώνα για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και για έναν κόσμο όπου η ζωή δεν θα θυσιάζεται για τα κέρδη της εργοδοσίας.

 

 

Επιστροφή