ΟΝΤΑΘΙ - ΧΑΛΚΙΔΑ: Σε κακό χάλι ο δρόμος - Διαμαρτύρνται οι κάτοικοι.
10 Φεβρουαρίου 2026, 10:00
Επικίνδυνες παγίδες για τους οδηγούς και τα οχήματά τους.
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (30-01-2026)
Σε κακό χάλι βρίσκεται κεντρικός δρόμος στην είσοδο της συνοικίας Οντάθι Δροσιάς. Πρόκειται για την οδό Αγίας Παρασκευής, η οποία εμφανίζει εικόνα πλήρους καταστροφής.
Το οδόστρωμα παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές (φωτό 1) και οι τεράστιες λακκούβες, που υπάρχουν εδώ και χρόνια, αποτελούν επικίνδυνες παγίδες για τους οδηγούς και τα οχήματά τους.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο με τις βροχές, αφού ο δρόμος πλημμυρίζει νερά και μετατρέπεται σε ποτάμι (φωτό 2).

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές βιοτεχνίες-βιομηχανίες και έτσι η συγκεκριμένη οδός έχει μεγάλη κίνηση. Άλλωστε, ο δρόμος αυτός ενώνει τη Γλύφα με τη Δροσιά εξυπηρετώντας καθημερινά δεκάδες οδηγούς.
Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και εργαζόμενοι έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στον δήμο, αλλά δεν έχουν λάβει ανταπόκριση.
Όπως επισημαίνουν με καταγγελία τους στη «Γνώμη», κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή από τα χάλια του δρόμου.
Μάλιστα, ενημερώνουν ότι την επόμενη φορά που θα προκληθούν ζημιές στα οχήματά τους θα προσφύγουν δικαστικά κατά του Δήμου Χαλκιδέων, ο οποίος είναι αποκλειστικά αρμόδιος.





















