ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Πρόστιμα σε 17 οδηγούς και επιβάτες για μη χρήση κράνους την τελευταία εβδομάδα
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», με στόχο την καθολική συμμόρφωση οδηγών και επιβατών δικύκλων, αλλά και χρηστών Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ηλεκτρικά πατίνια).
Στη Στερεά Ελλάδα, κατά το διάστημα 12 έως 18 Ιανουαρίου 2026, βεβαιώθηκαν συνολικά 17 παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Από αυτές, οι 16 αφορούσαν οδηγούς δικύκλων (με δύο περιπτώσεις εργαζομένων σε υπηρεσίες διανομής) και μία παράβαση καταγράφηκε σε επιβάτη.
Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025) οι κυρώσεις αυστηροποιούνται, στέλνοντας σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής.
Προβλέπεται πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 30 ημέρες στον οδηγό δικύκλου, ίδιες ποινές για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του επιβάτη, πρόστιμο 350 ευρώ στον επιβάτη χωρίς κράνος και πρόστιμο 30 ευρώ για οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. (ηλεκτρικά πατίνια).




















