ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 50ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ: Την Τετάρτη η απολογία του δράστη
Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Αιτωλοακαρνανία από την εν ψυχρώ δολοφονία του 50χρονου προέδρου της κοινότητας Λιθοβουνίου (αριστερά στη φωτό) το πρωί του Σαββάτου (17/1).
Ο 44χρονος δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (21/1), ώστε να εξηγήσει γιατί και κάτω από ποιες συνθήκες πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην φίλο του.
Στην κατάθεσή του, ο 44χρονος, που φέρεται να είχε στήσει ενέδρα στο θύμα, υποστήριξε ότι τη στιγμή του περιστατικού είδε τον άτυχο άνδρα να τον σημαδεύει μέσα από το αυτοκίνητό του. Όπως ανέφερε, φοβήθηκε και χτύπησε πρώτος.
«Τον πρόλαβα... Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς.

Πίσω από την άγρια δολοφονία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι η ερωτική αντιζηλία που συνδέεται με τη σύζυγο του κοινοτάρχη. Όπως υποστήριξε ο 44χρονος, η σύζυγος του θύματος είχε αναπτύξει εξωσυζυγική σχέση μαζί του και είχε φύγει από το σπίτι, μένοντας στην Πάτρα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αργότερα αποφάσισε να τα ξαναβρεί με τον σύζυγό της και να επιστρέψει κοντά του.
Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για δύο ανθρώπους που για χρόνια διατηρούσαν φιλική, αλλά και επαγγελματική σχέση, αλλά επήλθε ρήξη ...μέχρι που έγινε το κακό.




















