Στη Σκύρο η Κατερίνα και ο Συμεών
Οι βουλευτές Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ και Συμεών Κεδίκογλου, επισκέφθηκαν τη Σκύρο το Σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου και προέβησαν σε σειρά συναντήσεων και συζητήσεων, για την πορεία σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στο νησί.
Κατά την παραμονή τους στη Σκύρο, οι βουλευτές είχαν εκτενή ενημέρωση από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρέθηκε εκεί με κλιμάκιο του Υπουργείου, σχετικά με τη πορεία των έργων ανάδειξης της προϊστορικής πόλης «Παλαμάρι».
«Η ολοκλήρωση των ανασκαφών, της διαμόρφωσης, της προστασίας, και της ανάδειξης του αρχαιολογικού αυτού χώρου, θα προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στην πολιτιστική εικόνα της Σκύρου και θα βοηθήσουν σημαντικά την τουριστική και γενικότερα οικονομική ανάπτυξη του νησιού» δήλωσε η κ. Περλεπέ.
Από την πλευρά του, ο κ. Κεδίκογλου σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει:
" Ο οικισμός στο Παλαμάρι είναι μέσα στους τρείς πρώτους πιο σημαντικούς αντίστοιχους χώρους της πρώιμης περιόδου του Χαλκού (3.000 π.χ.) σε όλη τη Μεσόγειο.
Το μόνο θέμα το οποίο εγείρει ανησυχία είναι το ενδεχόμενο κατάπτωσης βράχων στο μοναστήρι βάζοντας σε κίνδυνο τόσο το μνημείο όσο πρωτίστως και την ασφάλεια των πολιτών . Για το θέμα θα πρέπει ο δήμος ενδεχόμενα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε άμεσες παρεμβάσεις."