ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Ο Δεσπότης άκουγε τα κάλαντα των Χριστουγέννων επί τρεις μέρες (φωτό)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Ο Δεσπότης άκουγε τα κάλαντα των Χριστουγέννων επί τρεις μέρες (φωτό)
25 Δεκεμβρίου 2025, 13:20
A+ A-
Ποιοι είπαν τα κάλαντα στον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Σε ατμόσφαιρα χαράς, συγκίνησης και εορταστικού κλίματος  πραγματοποιήθηκαν  από τις 22 έως τις 24 Δεκεμβρίου οι καθιερωμένες επισκέψεις συλλόγων, παιδιών και νέων στον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι του έψαλαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδος, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Γυμνού Ερετρίας.

Εκεί, στον χώρο του Γυμνασίου Γυμνού, άκουσε τη νεανική χορωδία της Ενορίας να αποδίδει μελωδικά τα παραδοσιακά κάλαντα (διαβάστε εδώ το θέμα).

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, τις ευχές τους μετέφεραν στον Σεβασμιώτατο οι χορωδίες του 12ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Λυκείου Χαλκίδος, γεμίζοντας τον χώρο με παιδικές φωνές και εορταστική διάθεση.

Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν το πρόγραμμα την παραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, όταν πολυάριθμοι όμιλοι παιδιών και νέων της Χαλκίδος, καθώς και αντιπροσωπείες του Γυμνασίου Νέας Αρτάκης, έψαλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Νικόδημο.

Μεταξύ άλλων, άκουσαν τα κάλαντα του παραρτήματος Χαλκίδος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, παραδοσιακή χορωδία καλάντων έψαλε συγκινητικές μελωδίες της πατρίδας μας, προσδίδοντας ιδιαίτερο τόνο πνευματικής προετοιμασίας για τη μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά όλους για τις επισκέψεις και τις όμορφες παρουσίες τους, απηύθυνε πατρικές ευχές για υγεία και πρόοδο και προσέφερε τα καθιερωμένα παραδοσιακά κεράσματα και φιλέματα.

Επιστροφή